måndag, augusti 02, 2010

Nu har vi provat vin på tre kontinenter

Oj vad mycket vingårdar det finns i Napa Valley. 250 st enligt guideboken. Det är ibland bara några hundra meter mellan gårdarna. Stora mängder vin produceras, mycket chardonnay, cabernet sauvignon och zinfandel. Även Pinot noir men det verkade inte finnas så mycket på just de tre ställen vi besökte.Vi föll mest för familjen Coppolas vingård (ni vet, regissören av Gudfadern, Apocalypse now, Lost in translation bl.a.), som också är en av de äldsta vingårdarna i Napa. Coppola som vinodlare var en nyhet för oss. Gården mycket vacker, vinet gudomligt gott. Det godaste vi provade kostade 145 dollar (1100 kr). Vår resebudget medgav inga inköp här (med tanke på alla klädinköp, iPad och allt vad det är som H och LA skaffat).
Vi köpte istället med oss ett mousserande rosévin från Chandon som ska drickas upp innan vi åker hem.
Hela vinprovar businessen är på en helt annan nivå än i t.ex. Italien. Här fanns stora parkeringar, serveringar, shoppar, och allt kostar. Både vinprovning och rundtur. Vinprovning av tre olika viner går loss på ca 20 dollar (150 kr) och då är det små skvättar vin man får. Man är uppenbarligen van att ta emot stora mängder turister varje dag, ja hela busslaster. Och då kan man ju passa på att ta betalt, eller hur?
Våra snälla vänner Randy och Joanna som med stort tålamod körde omkring oss kors och tvärs i Napa Valley hela dagen så att vi kunde koncentrera oss på att dricka vin. Thank you!

2 kommentarer:

Annamoster sa...

Titeln = cool!

Ylva sa...

Eller hur!! Och det känns som att vi inte behöver prova mer viner på ett tag nu.