söndag, januari 09, 2011

Ho Chi Minh-staden

Då var vi hemma igen. Slut på resandet för den här gången.
Men jag vill bara visa några bilder från Saigon (Ho Chi Mihn City) där vi stannade i tre nätter. Dag 2 åkte Annas familj i förväg till Phu Quoc, medan vi hade bokat in oss på en utflykt på Mekongfloden.Vi blev hämtade redan kl 7 på morgonen och hann med att besöka en pagod på vägen dit.
Den jättelika Buddhan är högre än själva pagoden som anas till höger.
Man behöver hatt och vatten när man ska ut på floden.

Sen hade vi en behaglig tur på floden. Vi fick gå i land på en ö där man tillverkade saker av kokosmjölk, hantverk, honung och annat.
Sedan vi läste Älskaren av Marguerite Duras i bokcirkeln har jag velat åka båt på Mekongfloden. (Duras föddes förresten i Saigon.) Nu har jag gjort det!

Far och dotter på Mekongfloden.

Mor och dotter på Mekongfloden.

Båtkillen styrde gärna med ena foten.
På kvällen gick vi till närmaste trottoarrestaurang. Man sitter på låga plastpallar (de är låga även för vietnameserna) och får peka och beställa så gott det går när ingen förstår den andres språk. Vi fick i alla fall varsin skål med nudelsoppa och en öl till det. Hela måltiden gick loss på 17 kr per person.
Vi fortsatte sen till legandariska hotell Rex, varifrån många krigsreportrar sände hem sina artiklar under kriget. Det var fullt pådrag på hotellets bar på den stora terrassen. Liksom i hela Saigon där det är otroligt livligt, fullt med människor och trafik, dag som natt.
Utsikt från Rex hotellbar.

Inga kommentarer: