lördag, januari 01, 2011

Long Beach



Long Beach Acient Village Resort är ett ambitiöst hotellbyggnadsprojekt på ön Puh Quoc som fick ett abrupt stopp vid senaste finanskrisen. Sedan dess har det stått tomt och väntat på finanser och återvändande turister. Nu verkar turisterna ha hittat tillbaka, bland annat har man lyckats få en skandinavisk resebyrå att nappa på resemålet så vi har sett en del svenskar och danskar här. Den del som är färdigbyggd består av små hus inbäddade i grönska och vattenfyllda fiskdammar. Rummen är helt fantastiska byggda i mörkt trä. Badrummet har träbadkar och mässingskranar. Från receptionen leder en stensatt väg över små broar under pagodliknade tak förbi hotell "byn" och ner till sandstrand och hav. Förutom den höga hotellrumsstandarden (slår till och med vad hade i Sydafrika, till hyfsat pris) så är det utemiljön och arkitektur som imponerar. Här har man känslan av att befinna sig i en tempelträdgård. Och solen lyser samt havet svalkar.


- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Emma sa...

Å vad det är roligt att få följa med er på er resa. Perfekt läsning till morgonkaffet.

Här kommer en grattis hälsning till Hanna som fyller år i dag. Hip Hip Hurra Hurra Hurra!! Hoppas att du firar den på ett alldeles underbart ställe.

Kramar till er alla, men framför allt till Hanna

/Emma

La sa...

Hej Emma! Kul att höra av dig! Du måste hälsa till hela släkten och speciellt till Ellen imorgon på hennes födelsedag! Kram Ylva