söndag, november 16, 2014

Första dygnet i Mexiko

Av våra första 24 timmar har vi sovit 12 :) Vaknade nu 5:30 och insåg att min kropp som är van vid 6 timmars sömn inte kommer att sova mer än 9,5 - lika bra att gå upp.'
Vi bor perfekt centralt just intill torget Zocalo som är mittpunkt i den gamla stadskärnan. Det första vi ville se var Diego Riveras muralmålningar, så vi promenerade bort till ett litet museum vid Alameda Central. En enda målning finns där - men ytan är som 20 vanliga tavlor så det var mycket att titta på. Jag hade dock en känsla av att vi skulle haft muralmålningar mycket närmare oss, och efter lite googlande fick jag fram: den kanske mest berömda finns ju i Palacio Nacional - tvärs över torget... Får titta på den idag istället!
Vi åkte också upp i Torre Latinoamericana och tittade på utsikten samt åt lunch på restaurangen. Det blev en lite förvirrad måltid. Vi slog oss ner vid ett bord, servitören kom och tänkte hälla i kaffe i kopparna som stod framme, och vi försökte säga "nej, vi vill inte fika vi vill äta mat". Javisst, det finns ju buffé?, sa han, nästan i form av en fråga. Okej då tar vi buffé svarade vi. Och insåg sen att alla andra också åt buffé - med kaffe som måltidsdryck. Så då beställde vi kaffe och te till maten och jag hoppas att vi inte gjorde bort oss på några fler sätt.
Skrevs av YLVA





Inga kommentarer: