söndag, november 30, 2014

Mexico Light

Nu är vi sista dagen i Playa del Carmen, ikväll går flyget hem.
En liten sammanfattning av vår resa är att om man vill ha ett bekvämt turistliv, många som pratar engelska, stort utbud av affärer och Starbucks, men inte är så noga med mexikansk kultur, då kan det räcka att åka till Yucatánhalvön och exempelvis Playa del Carmen. På köpet får alla turister ett armband som visar vilket hotell man hör till och vad som ingår i priset ;) (typ som åkband på Gröna Lund).
För oss har Playa del Carmen varit den tråkigaste anhalten på resan. Vi är SÅ glada att vi har åkt runt och upplevt andra delar av landet!
(Ska dock inte dissa hela Yucatan, vi gillade Tulum jättemycket!)

På stillhavskusten var det nästan bara mexikanska turister, människorna vi träffade pratade några ord engelska, vi några ord spanska, det gick bra. Inte den där amerikanskt inlärda, ytliga trevligheten, som funkar så bra i USA, men som blir överdriven och onaturlig här. Normal mexikansk hyfs räcker bra för oss svenskar :) Men det är klart - man får offra lite känslan av kontroll och hoppas att det blir bra även om kommunikationen inte är så djupgående...

Med detta sagt så åkte vi igår på en arrangerad utflykt som visade sig vara just så turistisk, glättig, gapig. Vi bestämde oss för att gå all in, som det heter. Deltog i ALLA aktiviteter, log breda bländvita leeenden när fotografen kom till oss, köpte alla bilder efteråt, var först med att klappa hajen, var första kvinnan (av 2) som vågade prova spinnaker-gungan... Och vi hade faktiskt jättetrevligt. Galet men kul!

Skrevs av Ylva

Smått sjösjuk men beredd på en snorkling. Det var höga vågor och kaotiskt med en instruktör och 15 förstagångssnorklare av varierande nationaliteter. Vi fick vänta på dem mer än vi fick snorkla. Men det var ett fint rev med jättemycket fisk och en staty på botten!
Projekt för att uppfödning och bevarande av hajar. Tänkte givetvis på Hanna och donerade några pesos till projektets insamling!
På vår trimaran.
Spinnakergungan! Seglet gick ovanför mig (utanför bild).
Kort promenad på Isla Mujeres.
Solen går ner bakom den osannolika staden Cancun.

Inga kommentarer: