torsdag, april 07, 2011

Från SATC till Nasdaq

Morgonen började med cafébilder på närmaste frukostfiket – Lily’s Café. De tre modellerna från SEB-kontoret fick beställa frukost, läsa Financial Times, titta på Joachims bärbara Apple, gå med sina mobiler intill örat, m.m. Det gick utmärkt.
Värt att notera är att även jag gjorde debut som New York-modell. Frukostgänget skulle plåtas utifrån trottoaren, genom fikets fönster, och det behövdes en skugga mot fönstret. Obs om ni nånsin ser dessa bilder – det är jag som är skuggan!!
Nästa programpunkt var vattenvyer från färjan till Staten Island. Ni vet den där färjan i SATC säsong 4 när Carrie flörtar med en politiker och de nästan missar färjan från Staten Island till Manhattan? Den färjan var vi på.
Halvfyra hade vi bokat in oss på att vara med på stängningen av NASDAQ. Det var en märklig tillställning. Vi fick komma in i The market place , som var som en liten tv-studio med börskurser projicerade på ena väggen. Några traders eller annat som tydde på att nån jobbade på en market place syntes inte till (var sitter dom?? Eller finns det inga?). Och själva avslutningen – när man ”ringer i klockan” – var som ett sorts PR-jippo. Ett mycket fint projekt som hette Smile Bangladesh och gick ut på att samla in pengar till förmån för att kunna operera harmynta i Bangladesh, presenterades och deras grundare Doctor si och så fick komma fram och prata och tacka en massa människor. Han blev i sin tur tackad av Nasdaqs vice vd. Sen stod alla där vid micken och räknade ner till klockan blev 16.00. Därmed ”stängdes” tydligen börsen men eftersom man inte såg nån som jobbade så blev det liksom ingen skillnad efter stängningen (mer än att börskurserna slutade ändra sig såklart).
Om man inte är så insatt i hur finansbranschen egentligen fungerar så upplevdes det som en ganska obegriplig blandning av gammaldags ”ring the bell” med nåt väldigt digitalt och osynligt.
Men nu har vi sett det och det blev säkert tillräckligt med bilder.
Efter att ha jobbat oavbrutet 8-18 kändes det som att jet-laggen bara tilltog så här på tredje dagen. Jag och fotografen gick till närbelägna Dos Caminos och åt mycket god mexikansk mat och en sval öl till det. Jag har också bokat om min biljett så jag kommer tillbaka ett dygn senare, för att hinna med allt här! Gonatt…

2 kommentarer:

Annamoster sa...

Ha ha ha, är du säker på att det just var DEN färjan...? Och politikern, numer tänker man mest Mr Sterling om honom och inte mannen som ville kissa på Carrie! Ha ha.

På lördag får du komma hem till Kristin och sova förstår jag, men det funkar väl, det också!

Håll utsikt efter en restaurang som serverar ekologiskt/gras-fed kött!


ha så kul!

Ylva sa...

Ja, alltså den såg mycket större ut än i tv-serien, men det finns liksom bara en färja. Den är gratis ungefär som våra gula Vägverkets färjor i skärgården (fast utan bilar på).
Ska kolla efter ekologiskt!