onsdag, april 20, 2011

Nationalparken i Jiuzhaigou

Det var läskigt i går kväll när vi påbörjat inflygningen mot Jiuzhaigou mellan branta snöklädda bergstoppar och det kändes som att dalen var för trång för flygplanet. Men det var inte det som gjorde att landningen avbröts och vi plötsligt började stiga uppåt igen, det var dimma och hård eller fel vind. Vi fick åka och landa i Chengdu i stället som Lars-Åke skrev om igår.
MEN till slut lämnade vi Chengdu och landade här vid halvtolv på kvällen. Vi blev mötta av vår energiska och supertrevliga guide Helene (ja hon heter egentligen nåt annat på kinesiska men många skaffar sig också ett västerländskt namn) och hade sen en magisk resa i vår minibuss genom halvplatån och bergsmassiv - i ett poetiskt månsken. Det stod till och med jakar längs vägen och betade!
Vid ettiden var vi äntligen på vårt hotell och där väntade nudelsoppa och te som smakade väldigt gott och välkomnande.
Så idag var det dags att bese nationalparken. Oj vad mäktigt! Detta är faktiskt Himalaya, med tibetanska byar och fantastiska sjöar och vattenfall. Givetvis också tusentals turister men det störde faktiskt inte upplevelsen. Vi ser inga västerländska turister bland de massor av människor som väller ut ur turistbussarna här, bara asiater förmodligen kineser på turistresa i egna landet. Våren har inte kommit långt här, körsbärsträd var nästan det enda som blommade längs bergskanterna. Här nere i dalen (2000 m höjd) finns en skir grönska på en del av träden.









- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

Ping Li sa...

Vad häftigt att ni äntligen rest till Jiuzhaigou!Inte lätt att åka dit men det var värd,eller hur?:-) Verkligen att det är massor kinesiser turister överallt nu för tiden..