torsdag, april 21, 2011

Onsdag i Beijing

En seeg morgon. Vaknar med blossande ansikte, vackert rosa av den starka solen i Sichuan igår. Vad värre är, huvudet värker och halsen är tjock och svullen och lite tungt att andas. Konstigt, nu är vi ju nere på normala höjder?
En god frukost och lite alvedon lindrar lite. Vi tar det väldigt lugnt hemma, Jonatan tränar kondition nere på gymmet vilket går oförskämt lätt pga alla extra röda blodkroppar vi fick vid vårt höghöjdsträningspass igår. Vi låter Hanna sova till halvtolv. Upptäcker ett sätt att gå förbi censuren av Blogspot och lyckas publicera några inlägg.
Till slut kommer vi iväg på lunch och utfärd till Fågelboet dvs området med OS-arenorna.





Vi imponeras av den moderna tunnelbanan, se bara hur smart man kan följa vilka stationer som passerats (röda) och de som kommer framöver (blåa).

Sen åker några av oss till Yashow för att klippas, få manikyr och shoppa lite. Vilken skillnad det har blivit på de tre år sen vi var här förra gången! Själva Yashow är precis likadant, en marknad i flera våningsplan, trångt, varmt, med intensivt förhandlande och prutande.
Men i området utanför har det växt upp höga byggnader och en massa flotta affärer med "äkta" och dyra varumärken, givetvis finns här en Apple store också.


Kvällen blir mycket trevlig på en Teppanyaki-restaurang.


- Ylva

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Ser att ni har en härlig resa, fylld av nya upplevelser.
Kramar!
Ingrid & Leif

Ylva sa...

Tack, vi har verkligen haft en fin upplevelse av Kina med familjen. Kram till er också! : )